Historie

KONINKLIJKE KYNOSKLUB HEULE VZW 

Aangesloten bij de Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus onder nr 599 en bij de West-Vlaamse Federatie:

Op 6/2/66 werd te Heule Kynosklub gesticht, met als doel de verbetering van
de hondenrassen en het verschaffen van informatie en kennis aan ieder nieuw lid.
We willen iedere hondenbezitter overtuigen van het belang een goed opgevoede
en gesocialiseerde hond te hebben. 

"Van groot tot klein, van Poedel tot Sint-Bernard, iedereen kan bij ons terecht.​
Kynosklub is één der sterkste clubs van het land en mag zich sinds 2017 Koninklijk noemen."

SUCCES

De grote reden van ons succes is de diversiteit van aktiviteiten waarvoor je bij ons terecht kan. Alle disciplines van de hondensport kan je bij ons beoefenen, dit met uitzondering van jacht- en showtraining.

Heb je een pup gekocht, dan start je in het gehoorzaamheids-programma.
Dit is de discipline waar het grootste deel van onze leden in start. Hier wordt het baasje aangeleerd hoe onze viervoeter kan functioneren in een gezelschap waar men niemand tot last is..

Eénmaal de microbe te pakken, dan kan je bij ons terecht voor tal van andere takken van de hondensport. Ook interesse? ​Kom gerust eens een kijkje nemen op onze schitterende terreinen in de Pachthofstraat 20 te Heule.

ONTSTAAN

1965
Opstart

In het jaar 1965 staken enkele hondenliefhebbers de koppen samen voor het opstarten van een hondenklub in Heule.


1966

Op 6 februari 1966 was het zover. Kynosklub werd boven het doopfond gehouden en kreeg zijn aansluiting bij de Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus (KKUSH) onder het nr 599. De club was gevestigd in café Edelweiss in de Kortrijksestraat in Heule, dit bij Zoë en Cyril. Achter het café hadden we een terrein aangelegd van 40x16 m.


Toen reeds stonden Georges Chantrie (Voorzitter, ondertussen overleden) en Johnny Misselyn (Ere Secretaris) aan het stuur van de club, dit samen met 7 medestichters. Na 50 jaar is Johnny nog steeds bestuurslid van onze club.


1972


In 1972 kregen we te horen dat Zoë het café zou verlaten en zo begon onze zoektocht naar een ander en groter terrein. Dit werd gevonden in de Warandestraat en was 60 x 24 m groot. Onze eerste kantine was een strandkar, maar drie maand later werd reeds begonnen met de bouw van ons eerste clubhuis. 


De club kende een dermate sterke groei, dat het terrein in 2 delen moest worden verdeeld. De reden van deze plotse groei was het opstarten van het Gehoorzaamheidsprogramma. Hier was Kynosklub de 2e club in Belgié dat dit aandurfde.

1976


Het succes was zo groot dat we 4 jaar later in 1976 meer dan 200 leden telden en terug op zoek moesten naar een nieuw en groter terrein. De nieuwe locatie werd gevonden in de Pachthofstraat in Heule, waar we nu nog altijd onze club terugvinden. Dit terrein was maar liefst een halve ha groot, er werd terug een nieuwe kantine gebouwd, een prachtig clubhuis met 70 zitplaatsen.


De club bleef echter groeien tot een piek van maar liefst 350 leden. Intussen waren we ook gestart met een aantal nieuwe disciplines, zoals Agility, opleiding speurhonden en de internationale programma's GHP-IPO en Mondioring. Terug was Kynosklub één der eersten om deze disciplines in België« te introduceren.

1996

Resultaat was dat onze terreinen te klein werden, maar vanaf 1996 konden we een bijkomend stuk weide huren van zoë halve ha. Op heden beschikken we dan ook over een trainingsinfrastructuur van zo'n ha groot.

De terreinen werden opgesplitst en van een nieuwe afsluiting van maar liefst 500 lm voorzien. Ook werd er een 2e parking aangelegd om de vele wagens te stationeren. Het clubhuis werd nog maar eens uitgebreid met maar liefst 50 plaatsen en een volledig moderne keuken, dit alles om het onze leden comfortabel en aangenaam te maken.Op heden kan Kynosklub met trots zeggen, de sterkste club van België te zijn. Geen enkele club beoefent al deze verschillende programma's en geen enkele club kan een palmares voorleggen van zoveel nationale Kampioenen in ons land. Kynosklub Heule bestaat nu reeds meer dan  50 jaar en sinds 2017 mogen we de titel "Koninklijk" dragen. We hopen de volgende jaren te mogen rekenen op even enthousiaste bestuursleden en leden om onze vereniging ook in de toekomst met de nodige inzet succesrijk te houden.

BESTUUR 


Johnny Misselyn

 


Bruno Misselyn


Pol Dejaegere

.


Valère MaiheuMario Misselyn

 


Veronique​ Dejaegere


a black and white photo of a sign that says coming soon


Frank StrobbeYves Vermeiren