AGILITY

Hondenjumping: Baas en hond, samen sportief speelplezier!Iedereen kent de jumping voor paarden. Wel ook in de hondensport is er een boeiende discipline die veel weg heeft van deze jumping. Het grootste verschil is dat je als baasje niet op je dier zit, maar als een echte sportieveling naast je hond het parcours aflegt.
De toestellen worden vanaf jonge leeftijd spelenderwijs aangeleerd. Je hond leert niet alleen sprongen aan, maar ook een wipplank, een hoepel, een tunnel, een dak… je ziet deze discipline is niet eenvoudig.

Ik zie jullie al denken moet een kleine hond over dezelfde hoogte springen als een grote hond? Neen hoor, de honden worden ingedeeld in drie hoogtes.
Op iedere wedstrijd, waar je na het behalen van je brevet kan aan deelnemen, vind je deze drie categorieën terug.
Ieder parcours is anders, want het wordt geplaatst door de keurmeesters van dienst. Je mag steeds het parcours eventjes gaan verkennen, en dan is het aan de geleider om zijn hond in de juiste volgorde het parcours te laten afleggen. Fouten tijdens het parcours worden bijgehouden en zoals jullie al dachten is de winnaar de snelste hond met de minste fouten.
Hier kan de hond zich echt uitleven op een speelse manier. Ook hier is de relatie hond en baas van groot belang.